3D-tulostus suunnittelu

3D-tulostettavan tuotteen suunnittelu vaatii erikoisosaamista ja hyvää tuntemusta erilaisista 3D-tulostamisen tekniikoista. Meillä on useiden vuosien kokemus 3D-tulostettavaksi tarkoitettujen tuotteiden suunnittelusta, myös sellaisista tuotteista joita tehdään tuhansia suoraan loppukäyttäjille.

3D-tulostussuunnittelun vaiheet

Rakenteen suunnittelu

On tärkeää tarkastella, onko tuote järkevä tehdä 3D-tulostamalla. Lisäksi on tärkeää ymmärtää, mitkä suunnitteluratkaisut ovat mahdollisia 3D-tulostuksen avulla. Suunnittelijan tulee tietää, mitä materiaaleja ja tulostustekniikoita käytetään ja miten ne vaikuttavat tuotteen suunnitteluun.

Materiaalin valinta

On tärkeää valita sopiva materiaali, joka vastaa tuotteen käyttötarkoitusta. Esimerkiksi, jos tuotteen tulee kestää kovaa kulutusta, kannattaa harkita kestävämpää materiaalia.

Mitat ja toleranssit

On tärkeää määrittää oikeat mitat ja toleranssit tuotteelle, jotta se voidaan tulostaa tarkasti ja että tuote toimii halutulla tavalla.

Yksityiskohdat

3D-tulostuksessa on mahdollista saavuttaa erittäin yksityiskohtaisia ja monimutkaisia muotoja. Suunnittelussa kannattaa kuitenkin huomioida, että liian pienet yksityiskohdat eivät ehkä tulostu kunnolla ja ne lisäävät kustannuksia hidastamalla tulostusaikaa.

Tulostuskerroksen korkeus

Tulostuskerroksen korkeus vaikuttaa suoraan tulostuksen nopeuteen ja tarkkuuteen. Suurempi tulostuskerroksen korkeus voi nopeuttaa tulostusta, mutta vaikuttaa myös tarkkuuteen. Liian korkea tulostuskerros vaikuttaa myös kestävyyteen.

Tulostusprosessi

Jokainen 3D-tulostin on erilainen, joten on tärkeää tutustua tulostusprosessiin ja sen rajoituksiin ennen suunnittelun aloittamista. Tämä auttaa varmistamaan, että suunniteltu tuote voidaan tulostaa halutulla tavalla.

Ota yhteyttä helposti tästä

Otamme sinuun yhteyttä 24 tunnin sisällä.