Heloituskoneen modernisointi

Toimeksiannon tausta

Puusepänliike A.Punkeri Ky on puuseppä Antti Punkerin pienyritys.
Yritys valmistaa puutuotteita tilaustyönä korjaus ja uudiskohteisiin. Päätuotteita ovat puuikkunat, ulko-ovet sekä kalusteet. Valmistus tapahtuu pääosin käsityönä perinteisin menetelmin.

Antti Punkeri on tehnyt heloituksia oviin ja ikkunoihin vanhalla heloituskoneella, joka on ollut käsikäyttöinen. Antti rakensi taidokkaasti vanhoista käytöstä poistetuista CNC-koneen osista lineaarimekaniikan, joka liikuttaa koneen akseleita.

Koneautomaatiosta ja CNC-koneen ohjauksista Antilla ei ollut kokemusta, joten hän päätti ottaa yhteyttä meihin.

Tavoitteet

Valmistus tapahtuu pääosin käsityönä, jolloin määrällisesti isojen tilausten tekeminen on haastavaa yksin. Saatavilla ei ole kausityövoimaa.

Tavoitteena oli saada kone, joka tekee tarkasti ja automaattisesti heloitukset oikeisiin paikkoihin, jotta Antti voi keskittyä samalla muihin työvaiheisiin.

CNC-ohjattu heloituskone säästäisi merkittävästi työaikaa ja parantaisi tarkkuutta ovien ja ikkunoiden valmistuksessa.

Lopputulos

Suunnittelimme ja rakensimme koneeseen CNC-ohjauksen, joka ohjaa konetta tarkasti ja toistettavasti haluttuun paikkaan. Pidimme samalla reissulla myös koulutuksen Autodesk Fusion 360 käyttöön, jotta koneesta saadaan paras mahdollinen suorituskyky irti.

Tänäkin päivänä Antti tekee ovia ja ikkunoita uuden CNC-koneensa kanssa ja aikaa säästyy muihin työvaiheisiin. Antilta saa ikkunoita ja ovia nyt entistä nopeammin.

Ota yhteyttä

Ole hyvä ja jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä 24 tunnin sisällä.