3D-tulostus

Nparts tarjoaa Pohjois-Suomen suurimman muovin 3D-tulostusfarmin käyttöösi. 3D Tarjoamme 3D-tulosteita mm. ajoneuvotekniikkaan, teollisuuteen, laitevalmistajille, omien tuotteiden valmistajille ja verkkokaupoille.

Pohjois-Suomen suurin 3D-tulostusfarmi

Tarjoamme 3D-tulostusta koko Suomen alueella. 3D-tulostuskapasiteettimme on riittää myös suureen sarjatuotantoon asti. Meillä on varastossa materiaalia useita eri laatuja ja värejä.

Toimipaikkamme sijaitsee Rovaniemellä, hyvien kulkuyhteyksien varrella.

3D-tulostus mahdollistaa

3D-tulostus tarjoaa mahdollisuuden testata tuotteen toiminnallisuus, koko ja ulkonäkö ennen varsinaisen tuotannon aloittamista ja kalliin muotin valmistamista, lisäksi 3D-tulostamalla tehty osa on parhaimmillaan erittäin kestävä ja edullinen tulostaa.

3D-tulostus on myös varteenotettava vaihtoehto ruiskuvalulle tietyin edellytyksin.

Sarjatuotanto

Olemme Pohjois-Suomen suurin 3D-tulostetehdas ja yksi Suomen suurimmista alan toimijoista.
Teemme tuotteita loppuasiakkaille, niin alihankintana kuin omana tuotantona.
Kapasiteettimme riittää sarjatuotantoon, joka käsittää tuhansia kappaleita kuukaudessa (riippuen osan/tuotteen koosta)

Laatu

Tasainen laatu erityisesti sarjatuotannossa on meille asia, johon kiinnitämme erityistä huomiota.

3D-tulostus on teollinen menetelmä, joka mahdollistaa joustavan valmistuksen.

Nykyajan laadukkailla laitteilla ja materiaaleilla voidaan tehdä tuotteita suoraan jokapäiväiseen käyttöön ja teollisuuteen sopivaksi.

Ruiskuvalu vs. 3D-tulostus

3D-tulostus ei korvaa ruiskuvalua todennäköisesti koskaan, mutta se mahdollistaa uudenlaisten tuotteiden valmistuksen ja se sopii piensarjatuotantoon täydellisesti.
3D-tulostamalla saadaan nykyään jo erittäin hyvä pinnanlaatu useimpiin kappaleisiin. On myös tuotteita mihin 3D-tulostus ei sovi. Erittäin hyvä esimerkki on esimerkiksi auton valoumpion heijastimet, joihin 3D-tulostamalla ei saada niin hyvää pinnanlaatua kuin ruiskuvalamalla.

Miten 3D-tulostus toimii?

Käytössämme on FDM 3D-tulostimia, eli toiselta nimeltään lankatulostimia, jossa sula muovi pursotetaan suuttimen läpi kerroksittain ja näin syntyy valmis osa.

Lankatulostuksen etuina ovat mm. erittäin laaja valikoima materiaaleja ja tulostettavan osan kestävyys. SLA 3D-tulostukseen verrattuna FDM 3D-tulostuksella saadaan mekaanisesti kestävämpiä osia, mutta tarkkuus ei ole samalla tasolla kuin SLA-tulosteella.

Osan 3D-tulostamisessa täytyy huomioida tulostussuunta, kerroksen paksuus, sekä tulostettava materiaali, jotta tulostettavasta osasta tulee sellainen kuin pitää.

Ota yhteyttä

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.