CNC-koneet & CNC-ohjaus

Suunnittelemme ja rakennamme CNC-koneita erilaisiin käyttötarkoituksiin.

 

CNC-kone yleisesti

CNC tarkoittaa terminä tietokoneohjattua konetta, jossa haluttua laitetta liikutellaan koordinaattien perusteella. Koneen ohjelmointi tehdään yleensä tietokoneella. Yksinkertaiset ohjelmat voidaan tehdä myös käsin.

CNC-kone voi olla itsenäinen tuotantoyksikkö tai apuväline jonkin työn tai työvaiheen tekemiseen tehokkaasti ja automatisoidusti.

CNC-kone voidaan varustella esimerkiksi robotilla, joka lisää koneen sovellusmahdollisuuksia entisestään ja mahdollistaa pitkän miehittämättömän ajon esim. yön yli.

 

Miksi CNC-kone?

CNC-kone parantaa tarkkuutta ja toistettavuutta, joka parantaa tuotteen kokonaislaaatua. CNC-ohjattu kone myös nopeuttaa sarjana tehtävää työtä ja vapauttaa työaikaa toisiin tehtäviin.

CNC-kone myös säästää kehoa raskailta työvaiheilta ja näin pidentää myös työkykyä toistuvassa työssä.

 

CNC-koneen käyttömahdollisuudet

CNC-kone voidaan varustella esimerkiksi jyrsinmoottorilla, jolloin sillä voidaan työstää monenlaisia materiaaleja puusta - muoviin - teräkseen - kiveen - lasiin - ja niin edelleen. Näin ollen CNC-koneesta tulee nimeltään CNC-jyrsin. CNC-jyrsin voidaan varustaa työkalunvaihtajalla, jolloin käyttömahdollisuudet laajentuvat entisestään. 

Kuva jyrsinmoottorista!

CNC-kone voidaan valjastaa myös esimerkiksi elektroniikkateollisuuden sähkökoteloiden tiivistämiseen. Koneeseen kiinnitetään jyrsinpään tilalle liimanlevitin...

Ota yhteyttä

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.