Tuotannon kehitys Lapin Panimo
Tietoa yrityksestä
Lapin panimo valmistaa laadukkaita käsityöläisoluita Rovaniemellä. Oluet valmistuvat laadukkaista ja puhtaista aineksista pääosin käsityönä alusta loppuun asti.
Toimeksiannon tausta
Oluet valmistetaan käsityönä, joka käsittää lukemattoman määrän erilaisia työvaiheita. Yritys haluaisi tehostaa tuotantoaan, jotta tuotannon kapasiteetti vastaisi kysyntää. Myös työntekijää toistuvasti kuormittavat työvaiheet haluttaisiin saada minimoitua.
Haasteet
Pullotuskone pullottaa käymistankeista tulevan oluen lasipulloihin. Lasipulloihin laitetaan korkki koneellisesti paikalleen. Korkituskoneen syöttösiiloon ei saada laitettua kuin n. 200 korkkia kerrallaan, koska tärisevä syöttösiilo jumiaa muutoin. Korkkien syöttösiilo sijaitsee koneen päällä, jonne pitää kiivetä tikkailla.
Päivän aikana tulee siis useita kertoja, jolloin syöttösiiloon täytyy lisätä korkkeja.
Tavoite
Tavoitteena oli saada pullotuskoneen korkitusyksikkö toimimaan kokonainen työpäivä itsenäisesti ilman korkkien lisäämistä.
Tulos
Suunnittelimme, rakensimme ja asensimme koneeseen korkkien syöttösiilon päälle tulevan korkkisiilon, joka annostelee korkkeja tasaisesti korkitusyksikköön.
Nyt yksi monista tuotantoa hidastavista työvaiheista on paranneltu.
Käy tutustumassa Lapin Panimon tuotteisiin https://lapinpanimo.fi/