Heloituskoneen modernisointi

Tietoa yrityksestä

Puusepänliike A.Punkeri Ky on puuseppä Antti Punkerin pienyritys.

Yritys valmistaa puutuotteita tilaustyönä korjaus ja uudiskohteisiin. Päätuotteita ovat puuikkunat, ulko-ovet sekä kalusteet.

Valmistus tapahtuu pääosin käsityönä perinteisin menetelmin.

Toimeksiannon tausta

Antti Punkeri on tehnyt heloituksia oviin ja ikkunoihin vanhalla heloituskoneella, joka on ollut käsikäyttöinen. Antti rakensi taidokkaasti vanhoista käytöstä poistetuista CNC-koneen osista lineaarimekaniikan, joka liikuttaa koneen akseleita. 

Koneautomaatiosta ja CNC-koneen ohjauksista Antilla ei ollut kokemusta, joten hän päätti ottaa yhteyttä meihin.

Haasteet

Valmistus tapahtuu pääosin käsityönä, jolloin määrällisesti isojen tilausten tekeminen on haastavaa yksin. Saatavilla ei ole kausityövoimaa. 

Tavoite

Tavoitteena oli saada kone, joka tekee tarkasti ja automaattisesti heloitukset oikeisiin paikkoihin, jotta Antti voi keskittyä samalla muihin työvaiheisiin.

Tulos

Suunnittelimme, rakensimme ja asensimme koneeseen CNC-ohjauksen, joka ohjaa konetta tarkasti ja toistettavasti haluttuun paikkaan. Pidimme myös koulutuksen Autodesk Fusion 360 käyttöön, jotta koneesta saadaan paras mahdollinen suorituskyky irti.

Nyt Antti tekee ovia ja ikkunoita uuden CNC-työkaverinsa kanssa ja aikaa säästyy muihin työvaiheisiin. Antilta saa ikkunoita ja ovia nyt entistä nopeammin.

Ota yhteyttä

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.