Polar Bear CNC PRO & EDU

Tietoa asiakasyrityksestä

Nettiverstas Oy on vuonna 2011 perustustettu työkalujen erikoisliike, joka on keskittynyt puu- ja rakennusalan ammattilaisten työkaluihin ja tarvikkeisiin. Yritys myy tuotteitaa koko skandinavian alueella. Nettiverstas Oy työllistää useita puuntyöstön ja verkkokaupan ammattilaisia.

Toimeksiannon tausta

Yritys maahantuo ja myy mm. Ooznestin CNC-jyrsimiä, jotka ovat tarkoitettu harrastajille. Yritys halusi laajentaa CNC-koneiden tarjontaa myös ammattipuusepille ja opetuskäyttöön kouluille.

Nparts Oy kehitti omaan tuotantoonsa useita vuosia sitten oman CNC-jyrsimen, joka on useiden tuhansien tuntien käytössä osoittautunut luotettavaksi koneeksi.

Nettiverstas Oy kiinnostui koneestamme ja kysyi voisimmeko kenties suunnitella heille kaksi erilaista CNC-konemallistoa, jonka painopisteenä olisivat koulut ja oppilaitokset, sekä puuntyöstön ammattilaiset.

Haasteet

Markkinoilla on CNC-jyrsimiä laidasta laitaan. Toimitusvarmuus ja asiakastuki laitteilla on melko huono, varsinkin Suomessa. Laitteet joita myydään harrastajille, eivät täytä CE-vaatimuksia eivätkä näin ollen sovellu suoraan oppilaitoksiin, eivätkä täytä työturvallisuudessa vaadittuja asetuksia.

Tavoite

Tavoitteena oli suunnitella CE-normit täyttävä CNC-konemallisarja oppilaitoskäyttöön ja CE-normit täyttävä CNC-konemallisarja ammattilaisille tuotantokäyttöön. Tärkeänä tavoitteena oli myös rajata budjetti ammattilaisten koneessa järkevälle tasolle, jolla saadaan kuitenkin tehokas ja luotettava kone.

Tulos

Suunnittelimme Polar Bear EDU1010 ja EDU1515 mallisarjan koneet, joihin käytimme ohjauksena CNCdriven ohjausta. Samaa luotettavaa piirikorttia käytettiin myös suunnittelemiimme Polar Bear PRO1212 ja PRO2512 malleihin.

EDU sarjan koneet suunniteltiin rakenteiltaan kevyemmiksi, mutta silti tukeviksi ja luotettaviksi, joita myös vakavampi harrastaja osaa arvostaa.

PRO sarjan koneet suunniteltiin erittäin tukeviksi ja erityistä huomiota kiinnitettiin koneiden luotettavuuteen, jota arvostetaan varsinkin ammattilaisten keskuudessa. Koneisiin valittiin eurooppalaisia laatukomponentteja, joiden toimintavarmuus ja laatu on hyvä ja tätä kautta mahdollisten varaosien saatavuus on taattu.

Koneturvallisuusstandardit osaltaan monimutkaistivat rakennetta ja automaatiota, mutta nämä vaatimukset saatiin ratkaistua kustannustehokkaasti ja ennen kaikkea turvallisuus edellä!

Molemmista mallisarjoista saatiin toimivat ja asiakkailta ympäri Suomea paljon positiivista palautetta.

Ota yhteyttä

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.