Tuotannonkehitys parantaa kilpailukykyä ja luo säästöjä

26.05.2023

Kilpailukyvyn säilyttäminen ja parantaminen on keskeinen tavoite yrityksille kaikkialla maailmassa. Yksi tehokkaimmista keinoista saavuttaa tämä tavoite on satsata tuotekehitykseen ja innovaatioihin. Tässä artikkelissa tutustumme tuotekehityksen rooliin kilpailukyvyn parantamisessa PK-yrityksissä sekä vientituotteita valmistavissa yrityksissä.

1. Tuotanto virtaviivaiseksi


2. 3D-tulostus osana tehokasta tuotekehitystä


3. Automaatio

Muovin 3D-tulostus on kustannustehokas vaihtoehto perinteisille valmistusmenetelmille, kuten CNC-koneistukselle tai ruiskuvalulle. Tämä johtuu siitä, että 3D-tulostus ei vaadi erityisiä muotteja ja jigejä, mikä vähentää merkittävästi tuotannon kustannuksia.

4. Ympäristö

Ympäristön kannalta muovin 3D-tulostus on myös erittäin hyödyllinen. Perinteisessä valmistusprosessissa syntyy suuri määrä jätettä, joka päätyy kaatopaikoille. 3D-tulostusprosessissa käytetään vain tarvittava määrä muovia, jolloin vähemmän jätettä syntyy.

5. Tärkeimmät käyttökohteet

Muovin 3D-tulostus on monipuolinen teknologia, jota käytetään laajalti eri aloilla. Se on erityisen hyödyllinen, kun tarvitaan monimutkaisia ja tarkkoja osia tai halutaan testata markkinoita muutaman tuhannen kappaleen testierällä ennen ruiskuvalumuotin teettämistä. Tässä on joitakin esimerkkejä siitä, missä muovin 3D-tulostusta käytetään:

Autoteollisuus
3D-tulostusta käytetään osien valmistamiseen, prototyyppien suunnitteluun ja ajoneuvojen kustomointiin. Se on erityisen hyödyllinen autoteollisuudessa, koska autonosia voidaan valmistaa nopeasti ja kustannustehokkaasti.

Elektroniikkateollisuus
Muovin 3D-tulostus mahdollistaa monimutkaisten osien valmistamisen, joita ei voida valmistaa perinteisillä menetelmillä. Esimerkiksi elektroniikan kotelot, jotka ovat usein monimutkaisia ja yksilöllisiä, voidaan valmistaa nopeasti ja tarkasti 3D-tulostamalla. Testaus- ja koontijigit ovat myös monimutkaisia ja kalliita tehdä perinteisin menetelmin joihin 3D-tulostus tuo kustannussäästöä. Elektroniikan pienet kiinnittimet ja johtoreitittimet ovat mainioita Nparts Suomen suurimman 3D-tulostuspalvelun kapasiteetille, sillä pystymme tuottamaan pieniä osia hurjat 50 000 kpl kuukaudessa.

Kone- ja laitevalmistajat
Muovin 3D-tulostus mahdollistaa yksilöllisten osien valmistuksen helposti ja nopeasti. Tämä on tärkeää, kun laitevalmistajat kehittävät asiakaskohtaisia ratkaisuja tai tuotteita. Pienet tuotantoerät mahdollistavat entistä monipuolisemmat asiakaskohtaiset räätälöinnit tuotteisiin, joita ei perinteisille valmistusmenetelmillä ole kustannustehokasta tehdä. 3D-tulostamalla voidaan myös korvata perinteisiä osia tai osakokoonpanoja kokonaan 3D-tulostamalla tehtäväksi, jolloin rakenne yksinkertaistuu ja syntyy kustannussäästöä.

Ohutlevyteollisuus
3D-tulostamalla voidaan valmistaa esimerkiksi tarkastusjigejä ohutlevytuotteisiin, jotka ovat erittäin monimutkaisia valmistaa. Jigillä voidaan todeta taivutuksen onnistuminen tai epäonnistuminen, jolloin voidaan parantaa laatua ja vähentää virheiden määrää. Tarkastusjigit voivat olla monimutkaisia tai yksinkertaisia, joilla parannetaan toistettavuutta ja laatua tuotannossa.

Konepajateollisuus
3D-tulostus on oivallinen menetelmä tehdä hitsauksen ja koneistuksen asemointijigejä tai tarkastusjigejä. 3D-tulostus tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden valmistaa erikoistyökaluja kokoonpanoa ja huoltoa varten.


Haluatko meidät esittelemään 3D-tulostuksen mahdollisuuksia yritykseenne?

Täytä tiedot lomakkeeseen ja otamme yhteyttä mahdollisimman pian.